Първият български вентролог Димитър Иванов – Капитана, носител на награда за комедиант за 2022 г., представи премиерно на живо своето изкуство в Плевен. В програмата си гостуващият стендъп комик показа и своето умение да говори с различни гласове, без да си отваря устата и заразителни за малки и големи скечове.
Партньори по време на веселото представление му бяха млади семейства със своите деца, както и популярната кукла Бай Тъньо. Пред БТА изпълнителят разкри, че в момента е единственият вентролог в България.
„Професионален куклен актьор съм от 2008 г., но ми предложиха да се занимавам и с вентрология преди четири години и така започнах. Може да се каже, че от древни времена, от Средновековието, е имало хора, които са използвали този начин на говорене, за да се правят, че си говорят с мъртвите. Аз изкарах специални курсове. Самата вентрология не е толкова трудна, но трябва да си много упорит, за да упражняваш това свое умение”, каза актьорът. „На хората им е интересно да видят на живо как така някои може да говори, без да си движи устата. Аз разчитам на диалога с куклата. В момента имам две турнета, които ме зареждат с много срещи с почитателите. В същото време в моето семейство имаме бебе и ми трябва време, за да се наспивам и почивам”, добави събеседникът ми.
Димитър Иванов – Капитана каза, че работи много, и че не надява през ноември отново – за втори път, да даде представление в Зала 1 на НДК в София. „В момента го подготвям. Има три работни заглавия. Аз съм авторът, но няма да издавам повече. Това е хубаво при стендъп комедиите, че си пишеш текста и си го играеш.”, добави Димитър Иванов.
Неговото представление на откритата сцена „Панорама мол Плевен” днес бе със свободен вход и излъчваше много позитивна енергия. То завладя детската публика и родителите. Гостът майсторски поговори като вентролог като демонстрира различни гласове в диалог между мъж и жена, които имаха смелост да излязат от публиката и да участват заедно с вентролога. Пожеланието на актьора към младите семейства, които го наблюдаваха, бе да имат деца, да се радват на децата си, защото това е красотата на живота.
Георги Стоянов от организаторите на шоуто, разкри пред БТА, че следващата събота – 25 март, подготвят ново различно представление с художника Диян Павлов - Джими, който е създал уникална по рода си „Творителница „О`Писменехъ!“, за да разказва по завладяващ и атрактивен начин за човешката цивилизация.