"Левицата!" е гарант за ефективно противопоставяне на коалицията на войната и за възстановяване на българската държавност. Това, което предлагаме в двата пловдивски избирателни района, е достойнство, почтеност и гаранция за ефективен диалог с хората. Това коментира пред журналисти в Пловдив лидерът на АБВ Румен Петков при откриването на предизборната шатра на коалицията от партии (КП) „Левицата!“. 
Солидарност, справедливост и мир са основните компоненти на коалицията, коментира водачът на листата за 17-и МИР Владимир Маринов. По думите му в центъра на събитията за тях е социалната държава, базирана на развита икономика. Един от пътищата за решаването на проблема е здравите политически сили да се обърнат към българското село, защото във всички национални катастрофи това е "изтегляло" държавата, подчерта Маринов.
Надяваме се на подкрепа от всички лявоориентирани граждани, каза водачът на листата за 16-и МИР Валери Жаблянов. По думите му коалицията е нова политическа сила, но има достатъчно парламентарен опит и потенциал. 
Купуването и продаването на гласове е престъпление.