„За мен е чест да подкрепя много силна листа на Продължаваме Промяната - Демократична България в Русе. Ние се явяваме на тези избори обединени, за да можем да предложим и наложим реформаторски дневен ред“, заяви бившият правосъден министър Надежда Йорданова. Тя се срещна с граждани в Русе заедно с водача на листата за 19 МИР-Русе Мартин Димитров и втората в листата Рена Стефанова.

Надежда Йорданова коментира, че за Русе е изключително важно България и Румъния да влязат заедно в Шенген, предвид огромните опашки от тирове и днес на ГКПП „Дунав мост“. „За да се случи това и за да бъдем и в еврозоната, трябва наистина правителство с възможности за дълбоки решителни реформи. Ние знаем как!“, каза тя.

Мартин Димитров разказа, че най-честият въпрос, който поставят русенци, е за нови добре платени работни места. Според него това е напълно възможно - просто трябва Северна България да стане достатъчно важна и да не се пренебрегва, каквато е била политиката на ГЕРБ много години. „Само 27 % от европейските фондове бяха насочени към Северна България. Това ще го променим. Ще стимулираме много малки производители да направят фирми. Затова и вдигнахме прага за регистрация по ДДС, за да има нови хиляди малки производители. Това ще намали и цените на стоките. Така че надежда има, решение има, има как!“, каза икономистът.

Рена Стефанова подкрепи колегите си, че Шенген е изключително важен за Русе. Според нея това ще реши проблема с трафика и в ще създаде условия за по-добър бизнес. „Русе ще се развива тогава, когато на централно ниво нещата тръгнат в реформаторска посока и с мисъл за хората“, каза тя.

Парламентарни избори 2023

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!