В Бургас започва нова безплатна услуга за деца с увреждания - водна рехабилитация и адаптирано плуване. Рехабилитационните дейности ще се състоят в басейните на общинския плувен комплекс "Меден рудник" и на ученическия спортен комплекс към Природоматематическата гимназия "Акад. Никола Обрешков", съобщиха от Община Бургас.
С децата ще се занимава сертифициран специалист по водна рехабилитация и адаптирана физическа активност и спорт.Времетраенето на заниманията ще бъде в диапазона 40-60 мин., в зависимост от възраст, степен на увреждане и вторичните заболявания на детето. 
Заниманията ще се провеждат групово и индивидуално, с или без асистент във водата в зависимост от функционални възможности на детето. В тях са включени допълнителни уреди и средства, чрез които занимаващите по-лесно да се адаптират, както към водната среда, така и към усвояването на нови двигателни активности.
БТА припомня, че от 2011 година водна рехабилитация за деца с увреждания през летните месеци се провежда и в открития плувен басейн "Флора".