Трус с магнитуд 5,3, бе регистриран в района на турско-иранската граница този следобед
Земетресение с магнитуд 4,8 разлюля днес северния турски окръг Болу, граничещ с окръг Анкара, съобщи Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).
Трусът е регистриран в 13:55 ч. местно време (12:55 ч. българско време). Дълбочината на труса е била 8,13 километра.
Земетресението е усетено в съседните окръзи.
Ръководителят на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) Юнус Сезер съобщи, че засега няма информация за пострадали хора и за нанесени материални щети. Той добави, че служителите на АФАД са изпратени на терен, за да установят дали има нанесени щети.
Земетресението е предизвикало паника сред населението.
Валията на Болу Еркан Кълъч също каза, че засега няма данни за пострадали хора при труса, информира турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.
Валията на съседния окръг Дюздже Джевдет Атай на свой ред посочи, че земетресението е усетено сериозно в района и хората, най-вече децата, са изпаднали в силна паника. Атай каза, че са преустановени часовете в училищата. 
Няма данни за отрицателни последици след земетресението и в Истанбул, написа в Туитър валията на окръга Али Йерликая.
Междувременно телевизия ТРТ-Хабер информира, че е регистриран и трус в Иран с магнитуд 5,3, близо до границата с Турция. Епицентърът на земетресението, станало в 14:47 ч. местно време, е бил в град Хой, а дълбочината му - 15:25 км. Трусът е усетен в източния турски окръг Ван.
В следобедните часове стана земетресение със сила 3,6 в южния турски окръг Хатай, който бе сред най-силно засегнатите райони при унищожителните земетресения на 6 февруари, предаде ТРТ-Хабер.