Катаджиите в град Монтана се видяха в чудо миналата нощ, когато спряха на два пъти в рамките на два часа и половина един и същ автомобил, шофиран от пияни шофьори. Единият от нарушителите дори карал без книжка, съобщи в. „Конкурент”.
В неделя в 00,50 часа на ул. "Монтана", автопатрул на "Пътна полиция" спрял за проверка лек автомобил "Фолксваген голф" с видинска регистрация. Той бил управляван от неправоспособния водач Т.В. на 34 години от монтанското село Долна Рикса. Шофьорът е изпробван за алкохол с дрегер, който е отчел 1,83 промила алкохол в издишания въздух.

На нарушителя е съставен акт, но той отказал да даде доброволно кръвна проба в болницата в Монтана. По случая е образувано бързо производство.

Около 3, 20 ч. на ул. "Веренишка" в същия град катаджиите спрели за проверка същия лек автомобил, управляван от 40-годишния А.Т. от Монтана. Проба на водача за алкохол с "алкотест 7510" е отчела 1,67 промил алкохол в издишания въздух. На нарушителя е съставен акт, по случая се води разследване.