Дванайсет души пострадаха след сблъсък между пътнически влак, пътуващ по маршрута Арад-Букурещ, и товарен влак, превозващ автомобили. При удара, който е станал в 03.55 ч. тази сутрин между Рошиори де Веде и Мълдеини в окръг Телеорман, три вагона от товарния влак са дерайлирали, съобщи за Диджи24 Лауренциу Думитру – директор на Румънската агенция за железопътни разследвания (AGIFER), която проучва причините за инцидента. 
"Пътническият влак е подминал знака "Стоп", настигнал е товарния и го е ударил силно", уточнява Лауренциу Думитру. 
Товарният влак е превозвал автомобили Форд за Кюстенджа. Всички са застраховани, информира говорителят на Форд-Румъния Ана Мария Тимиш, цитирана от Аджепрес. 
Според последната информация, изпратена от Департамента за извънредни ситуации, четирима души са откарани в болница. 46-годишен мъж и 30-годишна жена са с наранявания на главата и крайниците, 59-годишен мъж и 61-годишна жена са с наранявания по крайниците. На останалите осем пострадали е оказана помощ на място. 
Двеста души са откарани с микробуси на Инспектората за извънредни ситуации на Телеорман до гара Рошиори, откъдето са се качили на влака от Будапеща за Букурещ.
Движението на влаковете в района на инцидента все още е затруднено, възможни са забавяния, предупреждават от държавния железопътен превозвач на Румъния (CFR). 
Оттам информират още, че в момента приложението за онлайн закупуване на билети за влак, както и уебсайта на превозвача не функционират поради технически проблеми. Временната неизправност не засяга електронното издаване на билети в билетните каси в гарите на CFR.