От понеделник, 13 март започва продажбата на билети за 21-вото издание на "София филм фест на брега", съобщиха организаторите от "Арт фест".Цената на редовен билет за една прожекция е 10 лв., докато за учащи, пенсионери и придружители на незращи - по 5 лв..
Желаещите могат да се възползват и от различни видове абонаментни карти. Карта с 10 билета струва 60 лв., а за всички филми от програмата - 100 лв..
За пенсионери и учащи картата за 10 билета е съответно 40 лв., докато за всички филми от програмата те ще трябва да отделят 80 лв..Билетите се предлагат на касата на Културен дом НХК. Както БТА писа, през 2023 г. “София филм фест на брега” ще се проведе между 30 март и 7 април в Културен дом НХК. Той ще бъде открит с режисьорския дебют в пълнометражното игрално кино на Орлин Милчев “Изкуството да падаш”, а закриването е запазено за новия филм на проф. Георги Дюлгеров - "Записки по едно предателство". В афиша са и пет филма с номинация за тазгодишните награди на Американската филмова академия "Оскар", както и два български и два чуждестранни документални филма. 
За пета поредна година организаторите на фестивала в Бургас "Арт фест" предвиждат и провеждането на "Киноклас" за млади таланти. Тази година темите в него са две - документално кино и анимационно кино, а ръководители и ментори в тях ще бъдат Надежда Косева, Весела Данчева, Кирил Проданов, Христо Димитров – Хиндо, Елдора Трайкова, Момчил Божков, Слави Георгиев, Стефани Райчева, Ива Токмакчиева и Наталия Атанасова.