Пътниците, които пътуват през няколко летища в Германия, днес са изправени пред значителни закъснения или отмяна на полетите им заради стачки на летищни служители, предаде ДПА.
Трудовият протест, който ще продължи през целия ден, засяга столичното летище "Берлин-Бранденбург" (BER) и аерогарите в Хамбург, Хановер и Бремен, според профсъюза "Ферди" (Verdi).
Синдикатът призовава служителите по сигурността и техни колеги от други служби на летищата да се включат в стачката. Тя е с искане за подобряване на заплащането за нощните смени и през почивните дни, пише в. "Вашингтон пост".
Летищните власти съветват всеки пътник да се свърже с авиокомпанията, с която ще пътува, за информация относно статута на полета му.
Всичките 123 полета, които са планирани през летището в Хамбург, ще бъдат отменени, според летищните власти. 
Не се очаква нито едни пътнически самолет да може да излети или да кацне днес на летищата в Хановер и Бремен, обяви  "Ферди". 
Отменени са и около 200 полета, които е планирано да излетят от столичното летище "Берлин-Бранденбург". Там стачката ще продължи до полунощ. Засегнати са около 27 000 пътници, по данни на летищните власти. 
Очаква се да бъдат отменени и около една трета от 200 пристигащи полета, които са планирани, съобщи вчера следобед говорител на летището.