Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че днес ще направи обръщение, посведено на банковата криза, която се развива през последните дни, предаде Ройтерс. 
Вчера в САЩ фалира още една банка - базираната в Ню Йорк "Сигнъчър банк" (Signature Bank), която разполагаше с активи за над 110 млрд. долара. Това стана третият най-голям фалит в американската история след краха на "Силикон вели Банк" - Ес Ви Би (Silicon Valley Bank) в петък  и на "Вашингтон мючуъл" (Washington Mutual) през 2008 година.
Вчера министерството на финансите, Управлението за федерален резерв и Федералната корпорация за застраховане на депозитите предприеха безпрецедентна стъпка, обещавайки на вложителите в Ес Ви Би, че от днес ще имат възможност бързо да получат достъп до целите си депозити в Ес Ви Би. Обявени бяха и мерки, които имат за цел да защитят клиентите на банката и същевременно да предотвратят паническо теглене на депозити.   Представител на министерството на финансите все пак заяви, че загубите на банките няма да бъдат понесени от американските данъкоплатци.