Петима румънски граждани са участвали във верижната катастрофа, станала в събота на магистрала в Унгария, съобщава телевизия Диджи 24, като се позовава на министерството на външните работи. Двама от тях са били хоспитализирани.
Един човек загина, а 39 бяха ранени, сред които десет деца, при верижна катастрофа, станала в събота следобед на магистрала М1, която свързва Будапеща с Виена. Инцидентът е станал на около 25 километра западно от Будапеща, като са се сблъскали 42 превозни средства, включително пет тежкотоварни камиона. В резултат 19 автомобила са се запалили.
Според местни медии причина за катастрофата е внезапен порив на вятър, който е вдигнал облак от прах, довел до намаляване на видимостта в участъка, където е станал инцидентът.
Министерството на външните работи на Румъния съобщи, че общо петима румънски граждани са участвали във верижната катастрофа, като един от тях е с двойно гражданство. Двама от румънците са били хоспитализирани в събота, а по-късно единият от тях е бил изписан от болницата и се е отправил към Румъния. Другият ранен румънец все още се намира в болница, но животът му е вън от опасност, посочва румънското МВнР.