Сдружението с нестопанска цел (СНЦ) „Ти си доброто“, Национално движение „Бащино огнище“ и кметът на село Бели Искър организират две благотворителни събития в помощ на Георги Георгиев от самоковското село Мала църква.
Георги е млад човек, който наскоро е диагностициран с туморна формация в мозъка. Той се нуждае от сумата от 22 000 хил. евро, която е непосилна за семейството и затова ние решихме да помогнем, като организираме две благотворителни събития, казаха пред БТА организаторите от СНЦ „Ти си доброто“ и кметът на село Бели Искър Благовест Бичаков.
Едното събитие ще бъде фолклорна вечер с различни танцови състави от община Самоков и  фолклорни певци от страната. Благотворителната вечер ще се състои в ресторант „Бистрица“ в град Самоков на 17 март (петък), като на входа на заведението ще бъде поставена кутия, в която гостите ще могат да пуснат своите средства. Организаторите допълниха, че всеки, който желае да се запише за вечерята, може да го направи на лично съобщение на официалната фейсбук страница на СНЦ „Ти си доброто“ или на място в ресторант „Бистрица“. Задължителният куверт ще бъде 40 лева.
Второто събитие, което подготвяме, е спортен празник, който ще се състои между училищата. Спортното събитие ще бъде в центъра на Самоков на следващия ден след благотворителната вечер, от 11:00 часа, като в него ще участват деца от различни училища в града. Идеята е чрез спортния празник да се съберат отново парични средства, този път ще бъдат поставени урни, в които дошлите ще могат да пуснат своите средства.
„Искаме да помогнем на нашия съгражданин Георги и се надяваме да постигнем добри резултати“, казаха пред БТА организаторите на двете събития.