Най-малко трима души, включително един военнослужещ, са били убити при израелските въздушни удари в Западна Сирия днес, съобщи ДПА, като се позова на Сирийския център за наблюдение на правата на човека.
Самоличността на другите две жертви остава неизвестна. Двама човека са ранени. В резултат на нападението са нанесени и материални щети.
Мишена на атаката са били оръжеен склад, използван от подкрепяни от Иран милиции, и обект от сирийската противовъздушна отбрана между провинциите Хама и Тартус, каза още базираната във Великобритания сирийска опозиционна неправителствена организация.
Сирийският център за наблюдение на правата на човека отбеляза, че в района е имало нападение и през август миналата година.
По-рано днес сирийски държавни медии съобщиха, че Израел е нанесъл ракетни удари по военни обекти в Хама и Тартус, при които са били ранени трима войници.
"Нашата противовъздушна отбрана отблъсна агресията и свали някои от ракетите", заяви неназован източник, без да даде повече подробности.
Израелската армия отказа да коментира "съобщение в чуждестранни медии".
По-рано тази седмица сирийската официална новинарска агенция САНА съобщи, че Израел е атакувал летището в северния град Алепо и го е извадил от строя.
Израел редовно бомбардира цели в съседна Сирия, за да попречи на съперника си Иран да разшири своето влияние там, отбелязва ДПА.