Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски е провел работна среща с делегация на Министерството на сигурността на Босна и Херцеговина, водена от министъра на сигурността Ненад Нешич. По време на срещата акцентът е поставен върху насърчаването на взаимното сътрудничество и задълбочаване на приятелските връзки между двете министерство, съобщават от пресцентъра на МВР на Република Северна Македония.
„Отличното ни сътрудничество досега, както на политическо, така и на оперативно ниво, се основава на вече подписаните споразумения между правителствата на нашите две страни за взаимно признаване и обмен на документи за правоуправление на МПС, сътрудничество в борбата с тероризма, организираната престъпност, незаконната търговия с наркотични вещества, психотропни вещества и прекурсори, нелегална миграция, както и залавянето на нелегално пребиваващи лица, които несъмнено са от голямо значение за Република Северна Македония и Босна и Херцеговина“, е подчертал Спасовски на срещата. Той е информирал Нешич за операционализирането на Договора между ЕС и Република Северна Македония за оперативно сътрудничество в управлението на границите с Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс.
Министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Ненад Нешич е изразил задоволството си, че Босна и Херцеговина и Република Северна Македония нямат отворени въпроси и си сътрудничат като две приятелски държави. Той е изразил готовност да се включи в регионалната инициатива „Отворени Балкани“ за свободното движение на гражданите, пише в съобщението.
Делегацията на Министерството на сигурността на Босна и Херцеговина, водена от министъра на сигурността Ненад Нешич, ще присъства утре на церемонията по повод Деня на специалната антитерористична част "Тигър", съобщават от МВР в Скопие.