Комедията "Перфектният домакин" от Лиза Шопова е с премиера тази вечер на сцената на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" в Плевен. 
"Поканата да поставя моя пиеса дойде от директора на театъра, който ми се довери и започнахме работа. Надявам се, че ще зарадваме публиката в Плевен с новия ни спектакъл", каза за БТА Лиза Шопова, която е и режисьор на представлението.
"Перфектният домакин" среща публиката с две двойки в една лятна вечер при ретрограден Меркурий. "Основната тема, която ни занимава, е любовта, която често може да объркаме с омраза или пък обратното. На героите ни не им е лесно, но затова пък у публиката тяхната драма ще предизвика смях, защото, когато гледаш отстрани как едни хора вместо да си кажат нещата направо, се гърчат в тайните си, е забавно, но и малко болезнено, ако се припознаеш в тях", добави Шопова. 
Тя сподели, че за написването на "Перфектният домакин" се е вдъхновила от живота. "Винаги ми е любопитно как усложняваме нещата и как повтаряме грешките си, а очакваме различен резултат. Героите ми не са извънземни, те са като мен и вас, обичат, мразят, плачат и се смеят", казва авторката на пиесата.
Лиза Шопова подчерта, че когато пише, винаги подхожда с уважение към публиката, никога не я подценява. "Знам кое ще предизвика смях, кое ще стисне за гърлото и това е моят начин да стигна до хората в залата. Занимавам се с универсални теми като любов, омраза, приятелство. Боравенето с емоциите е това, което ми е любопитно, а не битът ни. А ние, хората, сме емоции, така че винаги откликваме на тях. И честността, тя е важна, за да ни повярват", категорична е Шопова. 
"Перфектният домакин" е написана специално за актьорите Елена Атанасова, Ирини Жамбонас, Петър Калчев и Явор Борисов. Музиката е на Петя Диманова, художник е Анелия Райкова.  
След премиерата в Плевен "Перфектният домакин" ще бъде представена и в София на 20 март в театър "Сълза и смях". Разпространител е театър "Мелпомена".
"Надявам се представлението ни да има дълъг живот. След премиерата в София се захващам със следващите ми идеи, но засега ще ги оставим в тайна", добави Лиза Шопова.
Началото на премиерното представление тази вечер е от 19.00 часа.