В черногорската столица  Подгорица днес се проведе протест срещу нарастващото насилие над децата и младежите в цяла Черна гора, съобщи черногорското издание „Виести“.
Участниците в протеста, организиран от асоциацията Pодителите, призовават да не се допуска още деца да пострадат и очакват решителни действия от надлежните органи, отговорност от родителите и институциите
От тази асоциация казаха по-рано, че чрез митинга, който символично започна в 12 часа без 5 минути, настояват съответните институции да предприемат незабавни стъпки за защита на децата в Черна гора от насилие. Протест се проведе днес и в Бар.
След митинга в Подгорица събралите се връчиха исканията си на премиера Дритан Абазович.
„Крайно време е  да кажем на висок глас – спрете насилието над децата. Организираните побоища, наркотиците, незаинтересоваността на институциите и семействата, педофилите на свобода, самоубийствата заради насилие. Събрахме се днес да кажем на висок глас – искаме безопасни училища, улици , по-строги наказания за извършителите и да бъдат надзиравани, допълнителни възпитателни мерки“, каза председателката на асоциацията Кристина Михайлович.
На събитието присъстваха премиерът  Дритан Абазович и министърът на вътрешните работи Филип Аджич.
Лана Лешкович, президент на Съюза на гимназистите, каза, че психолозите трябва да бъдат върнати в училищата.