За пръв път тази година състоялият се днес традиционен крос "Клокотница" в лесопарка "Кенана" край Хасково за деца до 16 години бе с международно участие, съобщиха от общинския пресцентър. В надпреварата на над 100 участници са участвали гости от гръцкия град Александруполис.
Състезанието на дистанции 200, 400 и 800 метра се провежда в чест на историческата победа на армията на Цар Иван Асен II над войските на епирския владетел Теодор Комнин на 9 март 1230 година. Кметът на Хасково Станислав Дечев отличи победителите и поздрави съорганизаторите от Спортен клуб "Атлетик" - Хасково за активната работа за популяризиране на леката атлетика сред децата и младежите.
Преди два дни Ротари клуб - Хасково обяви инициативата си за създаване на нова екопътека от лесопарка "Кенана" край областния център до мястото на сражението край днешното село Клокотница, където е издигнат и паметник. По нейното протежение ще има табели с имена и образи на български ханове и царе от Първото и Второто български царства.