Дискусия за наградите "Оскар" на Академията за кинематографично изкуство и наука на САЩ, за това дали тежестта и признанието на приза носят същата стойност, както в силните години на творци като Марлон Брандо, Джак Никълсън, Мерил Стрийп и Ал Пачино, излъчва БНР от новото си дигитално студио, съобщиха от обществената медия.
Часове преди 95-ата церемония за наградите "Оскар" - на 12 март, от 20.30 часа, в дигитално студио на БНР ще гостуват Виктор Божинов, Тео Ушев, Юлия Владимирова, Благой Иванов, Темз Арабаджиева, Антон Биров, Ивайло Сарандев. Водещ на дискусията ще е Димитър Ганев, ръководител "Аудио-визуални програми" в дирекция "Дигитални програми". Специалното студио ще е достъпно и в YouTube канала на BINAR.
"Радваме се, че от аудио-визуалното студио на БНР можем да покажем един друг тип "предаване", като това издание за филмовите награди. Тук вече снимахме студио за годишнината от началото на войната в Украйна, а съвсем скоро ще започнем да създаваме в него и чисто нови, оригинални видеопоредици на различни теми", коментира директорът на "Дигиталните програми" на БНР Иво Тодоров. 
 
/АКМ