Престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на наркотични вещества, разкриха служители от Първо районно управление на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е проведена на 8 март.
Претърсени са осем адреса в София, като от три от проверените места е иззето оборудване за отглеждане на марихуана, везни, семена и множество наркотични вещества – почти 13 кг (12 950 гр) коноп, 130 грама хашиш, 0,4 грама хероин.
По случая е образувано досъдебно производство. Задържани са петима души – двама 45-годишни, другите - на 49, 46 и 43 г., като трима от тях са криминално проявени.
Повдигнати са им обвинения, като на четирима са наложени мерки за неотклонение „задържане за срок до 72 часа“, един е с мярка „подписка“.
Тази седмица МВР проведе акции в редица градове в страната за противодействие на битовата престъпност, наркоразпространение, нарушение на изборните права на гражданите и нарушения на правилата за движение по пътищата. В телевизионно интервю главният секретар на МВР Георги Тодоров съобщи, че акциите на полицията ще продължат.