Гърция е на първо място по подобрение в класацията на ЕС за иновациите в периода 2015-2022 г., според данни, публикувани от Европейската комисия, съобщи заместник-министърът на развитието и инвестициите Христос Димас в публикация в социалните мрежи в петък, съобщи специално за БТА агенция АНА-МПА.
Той заяви, че това е най-доброто постижение в сферата за последните четири години. Гръцките малки и средни предприятия са се развили бързо и успешно откъм продуктови иновации, сътрудничество с други бизнеси, заетост в иновативните предприятия, продажби на иновативни продукти и иновативни бизнес процеси.
„Статистическите данни са потвърждение на нашите политики за по-добро използване на научноизследователската дейност, провеждана в Гърция, и за насърчаване на иновативните предприятия. Нашата цел е да продължим със същите темпове, така че Гърция да придобие водеща роля в областта на научните изследвания, иновациите и предприемачеството в по-широкия регион на Балканите и Югоизточна Европа“, каза той. 
(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора ѝ като източник.)