Пролетен панаир с продукти от Клуж се провежда до неделя в двора на Министерството на земеделието в Букурещ. Събитието е част от кампанията за популяризиране на румънските селскостопански хранителни продукти и за по-голям достъп на потребителите до тях.
Над 30 местни производители и занаятчии от северозападния и централния регион на Румъния участват в събитието. Домашен хляб от картофи и сладко от лук са сред по-нетипичните продукти. Дамите могат да си купят био балсами за 60 леи (24 лева) и био кремове за 115 леи (46 лева), сапуни и ароматни свещи с лавандула за 15 и 25 леи (6 и 10 лева). Най-дълга е опашката пред двата щанда за месни деликатеси, където 100 грама сланина излиза около 4,50 леи (1,80 лв), забеляза БТА.
Сред изложителите е Риго Атила, който прави домашни меденки по рецепта на баба си и ги декорира с атрактивни глазури и цветове; Корина Русу, която  притежава стадо от 200 овце и произвежда извара и сирене с лук, черен пипер, копър, кимион или орехи; Барабас Чаба, който е сбъднал мечтата на баща си да възстанови старото семейно лозе, днес отглежда над пет хектара земя и произвежда трапезно вино; Василе Гърба, който преди 12 години е основал фабрика натурален плодов и зеленчуков сок; семейство Дума, които от 1996 г. правят слънчогледово олио и предлагат тиквено, ленено, маково, орехово, синапено, конопено и масло от облепиха; семейство Куреля, които след 15 години, прекарани в чужбина, са се върнали в родната Румъния и имат семеен бизнес с цветя. 
За почивните дни организаторите са подготвили за посетителите и музикална изненада - изпълнения и рецитали на румънски фолклорни ансамбли.