Тържествен концерт по повод откриването на Националния кръг на международното състезание „Kangaroo Global Linguistics 2023“ на Асоциацията на Кеймбридж училищата се състоя в Дома на културата „Арсенал“ в Казанлък. Домакин на състезанието е местното Средно училище „Екзарх Антим I“. Специален гост на събитието беше кметът на града Галина Стоянова. 
В тържествения концерт участие взеха мажоретният състав на училището, ученически вокални и групи и изпълнители, гайдарският състав и театралната трупа на СУ „Екзарх Антим I”, ученическата рок група „Метаморфоза“, както и местният фолклорен ансамбъл „Арсенал“. 
В своя поздрав към присъстващите Галина Стоянова посочи, че решението на Управителния съвет на Асоциацията да избере СУ „Екзарх Антим I” за домакин на форум от толкова високо ниво е едно признание за отличната образователна среда и за безспорните успехи на казанлъшкото учебно заведение в различни формати за обучение и конкурси. Тя посочи, че училището е известно като средище на таланти, както и със стремежа си към модерни технологии и методи на обучение. Стоянова поздрави екипа и учениците от учебното заведение и пожела успех на всички, които ще вземат участие в предстоящото състезание. 
Поздрав към участниците в състезанието и в концерта, както и към всички гости, отправи и директорът на СУ „Екзарх Антим I“ Радиана Стефанова. Тя отбеляза, че изборът на училището за домакин е знак за високата оценка за чуждоезиковото обучение в учебното заведение и за успехите, които то постига. 
Участие в състезанието, което ще се състои утре в казанлъшкото учебно заведение, ще вземат най-добрите 800 ученици от училищата, които са членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Заедно със състезанието ще се състои и редовното общо събрание на асоциацията, за което са се регистрирали над сто директори на образователни институции или техни представители. СУ „Екзарх Антим I“ е носител на първи награди в ежегодно художествено-музикално състезание на английски език, на плакет по повод десетата годишнина на Асоциацията на Кеймбридж училищата, както и на наградата „Училище на годината 2022“  по повод 15-ата годишнина на асоциацията.