По инициатива на концесионера на Летище Бургас, "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД днес бе проведена работна среща между представителите на местната власт и представител на авиокомпанията "Уиз Еър" (Wizz Air). Това съобщи Летище - Бургас в официалната си Фейсбук страница. Изпълнителният директор на "Фрапорт" д-р Франк Кванте, главният координационен директор Николай Секалов и директорът на Летище - Бургас Георги Чипилски представиха предизвикателствата и възможностите за целогодишни маршрути до летището, уточнява в поста си летищната управа. 
В дискусията са участвали кметовете на Бургас, Несебър, Поморие и Созопол, пред които са представени детайли относно рисковете и възможностите, които авиокомпаниите срещат при осъществяването на полети до Летище -  Бургас, става ясно от съобщението.
"Срещата премина при изключително ползотворен работен дух и тя бе осъществена като поредна стъпка в желанието на "Фрапорт Туин Стар" да си взаимодейства с всички заинтересовани страни за развитието на аеропорта", посочват от Летище - Бургас.
Това е първа среща между представители на авиокомпания и местна власт, на която се обсъждат възможностите за удължаване на летния сезон с осигуряването на повече полетите от и до аеропорта край кв. "Сарафово". Припомняме, че за това пръв се обяви кметът на Поморие Иван Алексиев още в края на миналата година. Работната среща бе анонсирана именно от Алексиев на 24 февруари, по време на Националния форум за нови възможности за авио-транспортна свързаност, туризъм и партньорства в подкрепа на авио-сектора, туристическия бранш и регионите на Черноморието.