Донатела Версаче замени обичайната си база в Милано и представи колекцията си за следващия сезон есен/зима в Лос Анджелис само три дни преди церемонията за наградите "Оскар", съобщи Асошиейтед прес.
Заради очаквания дъжд днес тя измести шоуто си в четвъртък. Организира го на покрива на Пасифик сентър дизайн с гледка към заснежената планина Сан Габриел, небостъргачите и Холивуд. То започна през деня и завърши на здрачаване. 
Сред гостите бяха музикални, филмови, модни и спортни звезди - Шер, Елтън Джон, Дуа Липа, Майли Сайръс, Лил Нас Екс, Ариана ДеБоуз, Ан Хатауей, Ки Хи Куан.   
За моделите есен-зима 2023 Версаче се връща към колекцията от 1995 г. на "Ателие Версаче", луксозната линия на марката, в чиято кампания участва Мадона. Изборът на цветове започна с черно. Последваха карамел и шоколад, както и кайсия, тюркоаз и розово. Имаше и животински принт от архива и мотив на падащи цветя.
Супермоделът Джиджи Хадид откри ревюто в черно вталено сако и права пола до коляното - елегантна визия, която постепенно премина в по-бляскави ансамбли. Наоми Кембъл се появи по-късно в ефирна черна рокля с ръкавици до лактите. 
След поредица от черни тоалети за жени и мъже, внезапно се появи ярко розово - във вълнено късо сако и минипола, а след това и минирокля в мандаринов нюанс. Около средата на ревюто се появиха луксозните сатенени рокли с принтове - често мини, а към тях ръкавици до лакътя за повече лукс.
Улично облекло в колекцията няма. Дългите ръкавици сякаш напомняха за Златния век на Холивуд, започнал в средата на 20-те години на миналия век и продължил няколко десетилетия. 
Донатела Версаче нарече колекцията един вид броня. Що се отнася до Лос Анджелис, тя каза, че градът е като дом за нея - място, където се чувства свободна и близо до природата.
Лос Анджелис е и градът на звездите, особено през седмицата на наградите "Оскар". Затова времето преди началото на дефилето беше и като репетиция за червения килим за наградите на киноакадемията.