Асоциацията на автомобилните производители в Гана ще бъде домакин на първата си среща на високо равнище за автомобилната индустрия в понеделник, 20 март, в Акра, предаде ГНА за БТА. Срещата на върха на тема: "Създаване на нов икономически гръбнак за Гана и субрегиона" ще даде възможност на водещи експерти и професионалисти от бранша да обсъдят най-новите тенденции, предизвикателства и възможности в автомобилната индустрия.  
В изявление на организаторите, публикувано в Акра, се казва, че срещата на върха ще протече едновременно с изложение на над 20 модела автомобили, сглобени в Гана от членовете на Американо-африканската асоциация на ГАНА (AAAG). 
 "За нас е удоволствие да бъдем домакини на тази първа среща на върха, която ще разгледа бъдещето на автомобилната индустрия и технологиите и иновациите, които ще я оформят", заяви г-н Джефри Оппонг Пепра, президент на AAAG. 
Това също така ще даде възможност на страната да обсъди проблемите и възможностите, които оказват влияние върху бизнеса и автомобилната индустрия като цяло. 
В AAAG членуват Volkswagen Ghana, Japan Motors, Rana Motors, Kantanka Automobile, Silverstar Ghana, Stallion Group Toyota-Tsusho Company. Асоциирани членове са Toyota Ghana и CFAO Motors Ghana. 
Събитието ще привлече стотици представители на висшия ешелон от цялата индустрия, включително производители на автомобили, компоненти, инженери, правителство, финансов сектор и застраховане. 
В панелните дискусии ще бъдат разгледани ключови теми за автомобилната индустрия, включително тези за устойчивостта, конкурентоспособността, стандартите, създаването на местен пазар за употребявани автомобили, производството на компоненти, търговията на дребно, финансирането на автомобили и застраховането. Сред ораторите ще бъдат висши ръководители на производители на автомобили, политици и множество експерти по съдържанието от автомобилната и свързаните с нея индустрии. 
Тази среща на върха се подкрепя от Секретариата на Африканската континентална зона за свободна търговия (AfCFTA), Центъра за насърчаване на инвестициите в Гана (GIPC) и Министерството на търговията и промишлеността.
(информация по договор за партньорство между ГНА и БТА)