Незаконни оръжия, фалшиви маркови стоки и акцизни стоки без бандерол са иззети при специализираната полицейска операция, която се проведе днес в Разградско, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева.
Задържани са двама души. В хода на акцията служители на Районно управление-Кубрат са извършили претърсване в частен имот в село Точилари, обитаван от 41-годишен мъж. Намерени са болтова карабина с монтиран оптичен мерен прибор, четири броя пневматични пушки различни марки и два газ-сигнални пистолета със следи от интервенции и пригаждане за използване на боеприпаси с барутен заряд и проектил. Установени и иззети са също така над 200 патрона с различен калибър, оптични мерни прибори и др. 
От търговски обект в Кубрат са иззети около 55 артикула – спортни дрехи, дънки, маратонки и др. с логото на различни фирмени производители на обща стойност близо 6000 л. В обект в Разград са открити други 83 артикула от известни марки, които се продават без разрешението на производителя – чанти, колани, шапки и ключодържатели. При проверка в частен дом в самуилското село Кривица са открити акцизни стоки без бандерол - 1, 270 кг нарязан и обработен тютюн без бандерол и 77 къса цигари с тютюн без бандерол, всичко с общо тегло 1,390 кг.
При днешната акция общо 14 контролно-пропускателни пунктове (КПП) бяха изградени от екипи на Жандармерия, Охранителна и Пътна полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са осем заложни къщи, шест пункта за черни и цветни метали, 16 сборища и близо 20 заведения.
В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са проверени 238 лица и 302 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 61 акта и 23 фиша. Образувани са пет досъдебни производства, едно бързо производство и две проверки по заявителски материали.  Профилактираните лица от активния криминален контингент са 20.