Евреи от България и Държавата Израел, в присъствието на лидери на еврейски организации, положиха венец на гроба на Цар Борис III в парка на Двореца „Врана“ в столицата. С това те почетоха паметта на монарха по повод на днешното отбелязване на 80-годишнината от спасяването на българските евреи през Втората световна война. 
В Двореца „Врана“ гостите се запознаха с документи и артефакти, свидетелстващи за отношенията между българската царска династия и еврейската общност. 
Историкът Силвия Авдала от Независимото историческо дружество определи като традиционно топли отношенията между българската царска династия и еврейската общност. Пред присъстващите тя разказа и за някои управленски решения и държавни актове, довели до спасяването на българските евреи през Втората световна война. 
Гостите на двореца имаха възможността да посетят и кабинета на Цар Борис III, където да видят негови военни униформи, лични вещи и други предмети. 
Организатори на събитието са Независимо историческо дружество, Фондация „Българска памет“ и Фонд „Цар Борис и Царица Йоана“.