Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи се срещна с парламентарна делегация от Израел, начело с председателя на парламентарната група за приятелство и сътрудничество със Северна Македония Хамад Амар, съобщават от пресцентъра на Министерството на външните работи в Скопие. 
На срещата са били приветствани приятелските отношения между двете държави, както и  по-нататъшното им задълбочаване, с акцент върху парламентарното на сътрудничество.
„В допълнение към тези теми акцент беше поставен върху отбелязването на 80-годишнината от депортирането на македонските евреи в нацисткия лагер Треблинка през 1943 г., което тази година се отбелязва с няколко възпоменателни събития. Министър Османи подчерта важността на пълноправното членство на Република Северна Македония в Международния алианс за възпоменание на Холокоста, като ясно потвърждение на ангажимента на страната не само към паметта, знанието и изследването на Холокоста, но и към глобалната борба срещу антисемитизма и цялостните дейности за подобряване на живота на членовете на еврейската общност по света”, пише в съобщението.