Специализирани тактически учения на 61-ва Стрямска механизирана бригада се състояха на учебен център "Тюлбе" в Казанлък на 9 и 10 март, съобщиха от пресцентъра на военното формирование. 
Занятията включваха ротно тактико – специално учение с инженерната рота за обща поддръжка от батальона за защита на силите и батарейно тактическо учение с Втора самоходна артилерийска батарея от самоходния дивизион на бригадата. Ръководители на ученията бяха командирите на батальона за защита на силите и на самоходния артилерийски дивизион, посочват още от пресцентъра, 
Част от учебните въпроси бяха отработени съвместно от военнослужещите от участващите формирования, а ученията преминаха при много добра организация. От 61-ва Стрямска механизирана бригада посочват още, че целите на учебните занятия са постигнати благодарение на високата мотивация на обучаващите се. 
Както БТА съобщи, на УЦ "Тюлбе" в началото на месеца започнаха и тренировъчни стрелби. Те ще се състоят от 8:00 до 24:00 часа през всички работни дни, с изключение на 28-и и 29 март. В посочените часове и дни в района е въведено ограничение за движение на хора, животни и машини.