Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) е подновила организацията на българо-турския бизнес форум, който трябваше да се проведе в Бургас в средата на февруари. Припомняме, че заради опустошителните земетресения в Турция събитието бе отложено. Новата дата за двустранните срещи е 23 март 2023 година, съобщиха от ИАНМСП. Мястото остава същото – Международният конгресен център в зоната за обществен достъп на бургаското пристанище. 
"Първоначално обявените партньори, икономически сектори - информационни и комуникационни технологии, агро технологии и дигитално земеделие, възобновяеми енергийни източници, както и дискусионните теми на проявата, остават без промяна", уточнват от ИАНМСП.
По време на форума ще се обсъждат възможностите за финансиране по Европейски програми и проекти; екосистемата на стартъпите в България и Турция; логистични предимства на двете страни и двустранните търговско-икономически отношения и причини турските инвеститори да изберат България. 
Поканени за участие в събитието са фирми от секторите ИКТ – облачни и мобилни технологии, гейминг технологии, финтех, кибер сигурност, дигитално здравеопазване и технологии, агро технологии и дигитално земеделие, възобновяеми енергийни източници, рисков капитал, резервни части за автомобили, строителни материали и строително-технически консултации, както и иновативни и стартиращи компании от всички сфери на икономиката, които ще се запознаят с нови потенциални партньори. Съорганизатор на събитието е и Българо-турската търговско-индустриална камара (BULTISAD). 
Събитието се организира по проект "Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия чрез провеждане на търговски мисии, бизнес форуми, конференции, контактни борси и двустранни срещи", в изпълнение на дейност 2 - "Организиране в България на бизнес форуми, конференции, контактни борси и други прояви за създаване на бизнес партньорства", финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014–2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.