"Кауфланд" (Kaufland) България разшири складовата си база с нови 1147 кв. м, съобщиха от компанията. С това общата площ на Логистичната база на веригата в с. Стряма, която е най-голямата у нас и на Балканите, надвишава 113 000 кв. м. Разширението е на зоната за замразени храни и се равнява на 1100 палетоместа, с което общата площ на помещението за съхранение на дълбоко замразени храни става над 6000 кв. м.
Общият капацитет на складовия комплекс надвишава 111 000 палетоместа, като всеки ден в базата пристигат по 150 камиона със стоки. Над 1,3 млн. са общо палетата, които всяка година се комисионират в него и се транспортират до всичките 63 хипермаркета в цялата страна. 
Логистичният център се състои от 12 отделни зони, като температурният режим в тях е от  -23° до +23°, за да се осигури и гарантира перфектно качество на стоките, отбелязват от "Кауфланд". 580 са служителите, които работят за обезпечаване на всички процеси в него. При прием на стоките, на място в Централния склад се извършва и ключова част от качествения контрол на продуктите, предназначени за магазинната мрежа на търговската верига. Специалисти по качеството ежедневно одитират постъпващите артикули и съблюдават за това те да отговарят на критериите за цвят, структура, размер и вкус, отбелязват от компанията. 
По повод официалното откриване на разширението, посещение в Логистичната база направи посланикът на Германия у нас Ирене Планк, почетният консул на Германия в Пловдив Мариана Чолакова и Митко Иванов, главен управител на Германо-Българската индустриална камара, се посочва в съобщението.
"Кауфланд" е част от Сдружението за модерна търговия.