Обновената зала "Динозаври" в Регионалния природонаучен музей в Пловдив отвори врати за посетители. Най-новите попълнения към колекцията от аниматроник модели са седемметров модел на Тиранозавър рекс, Трицератопс, четириметров модел на Птеродактил и на Стегозавър. Това е финалът на петгодишен труд, в резултат на който в залата е пресъздаден реалистичен пейзаж от периода на ранна креда, посочи директорът на музея Огнян Тодоров. По думите му целта е посетителите, особено децата, да бъдат потопени в една по-реална атмосфера.
Огнянов припомни, че мотото на музея е „Добре дошли в различните светове!", а в случая този на праисторическите животни. Залата разполага с девет макета на осемте от най-познатите видове динозаври за децата. Аниматроник моделите се движат, мигат, дишат, ръмжат. Подготвена е нова витрина, която свързва залата с научната експозиция. Закупихме 10 вида зъби на динозаври (фосили) от Англия , два вида яйца, цял скелет на Птерозавър от Индонезия, като всички нови експонати притежават сертификат за качество, посочи Тодоров. По думите му зала "Динозаври" е един от най-посещаваните и любими на децата модули в експозицията на музея. 
Природонаучният музей в Пловдив е бързо развиваща се институция, която всеки уикенд се посреща над две хиляди деца, каза заместник-кметът по култура Пламен Панов. По думите му общината подкрепя културната институция, за да се превърне тя в модерна и на съвременно ниво и да развива образователната дейност, ползвайки и модерни технологии. Той съобщи, че сградата на музея ще бъде оборудване със собствена фотоволтаична инсталация, която ще го превърне в „зелен".