Индонезийски съд осъди двама футболни ръководители заради небрежност на двубой от местното първенство, при който загинаха 135 души вследствие на блъсканица и меле, предаде ДПА. 
Една от най-тежките трагедии в историята на спорта се разигра, когато полицията откри огън по разгневени фенове след като домакините от ФК Арема загубиха от Персебая в мач от висшата Лига 1. Мачът се състоя на 1 октомври в град Маланг, Източна Ява.
Съдиите от районния съд в Сурабая осъдиха главният организатор на мача Абдул Харис, бивш председател на клуба-домакин, на 18 месеца затвор, според информация на индонезийската новинарска агенция АНТАРА. Суко Сутрисно - главен отговорник за сигурността на мача, получи присъда от една година лишаване от свобода. 
Използваният от полицията сълзотворен газ е предизвикал паника сред хилядите зрители, които се опитвали да избягат през тесните изходи на стадиона. По данни на официални лица повечето от жертвите са починали от задушаване и стъпкване.
Съдиите заявиха, че Харис и Сутрисно не са успели да осигурят адекватни мерки за сигурност и контрол на тълпата на стадиона. Получените присъди на обвиняемите са по-леки от поисканите от Прокуратурата шест години и осем месеца затвор. Двамата мъже заявиха, че обмислят да обжалват решението на съда. 
Очаква се трима полицейски служители да получат присъди заради обвинения в нареждане за използване на сълзотворен газ.