Мъж на 47 години от Казанлък ще търпи наказание от пет месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим за извършени хулигански прояви спрямо полицейски служители. Наложеното наказание е по силата на споразумение между подсъдимия, неговия защитник и представител на Районната прокуратура в Стара Загора – Териториално поделение – Казанлък, одобрено от Районния съд в Казанлък. Това съобщават от пресцентъра на съдебната институция. 
Пред съда 47-годишният К. П. е признал вината си за това, че на 13 октомври м.г. в Казанлък е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял е ругатни и закани, включително за използване на оръжие спрямо полицейски служители на местното Районно управление Казанлък, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред. От Районния съд уточняват, че деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост, и е извършено в условията на опасен рецидив. 
Подсъдимият е заявил, че разбира последиците от споразумението, съгласен е с тях и е декларирал, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред. Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.
На 10 октомври м.г. мъжът беше изведен с акция на екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма към МВР, след като се барикадира в дома си в казанлъшкия квартал „Изток“. На 17 октомври Районният съд в Казанлък взе спрямо него най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.