Баскетболистките на "Дунав 8806" победиха "Монтана 2003" с 69:62 в мач от 25-ия кръг на Националната баскетболна лига при жените, който се игра в Русе. Момичетата на Георги Божков взеха реванш за загубата си от тима от Монтана в полуфиналите за Купата на България.

Отборът на гостенките излезе на терена със самочувствието на новия носител на Купата, но още в първите минути "Дунав" показа твърдата си амбиция за победа. В първата четвърт домакините водеха с 24:14, а на полувремето вече разлика бе 43:26 – 17 точки преднина за шампионките.

След подновяването на играта "Дунав" продължи в същия стил на игра, като дори увеличи аванса си в един момент до 21 точки за 47:26. След края на третата част резултатът бе 61:42 в полза на домакините.

В последните няколко минути отборът на Николай Боруков даде всичко от себе си и успя да намали аванса на русенки, но това не бе достатъчно за победата. Мачът приключи при 69:62 за русенския отбор.

Най-резултатна в мача бе американката Кристина Сантяго от Дунав, която направи дабъл с 24 точки и 12 борби. След нея е Николина Попович от гостенките с 18 точки.