В Лясковец е било кланица. Много хора не са си свършили работата, за да се стигне до трагедията с убития полицай. Петко Савов седмица преди инцидента е говорил с местния полицай. Това обяви бившият психолог на МВР Росен Йорданов пред Кеворк Кеворкян в предаването му "Всяка неделя" по Нова телевизия.

„През 2012-а му е изтекло разрешителното за оръжие на Петко Савов. Той не е луд, а е с асоциално поведение. Командирът на отряда и главният секретар не са си свършили работата. Погрешна е тактиката, която са възпроизвели. Не са използвани ресурсите на полицията и не ясно дали е трябвало да се провежда така операцията”, обясни Йорданов.

Психологът каза още, че е доказано, че Савов е с асоциално поведение и е трябвало първото да го проучат. „Петков има проблемно поведение и не е луд. Хората от акцията не са използвали това, че районният инспектор на Лясковец е провел разговор с него преди 10 дни. Нищо не е налагало такива проблемни действия. Той е отправял заплахи към деца, защото две хлапета са му счупили прозорец”, добави Росен Йорданов.

Според него се стигна до трагедията с убития полицай, защото експертният потенциал на МВР се затрива и се гони.

„За да свършиш нещо добре, трябва да знаеш как става, да си го преживял. Това, което се е случило, е пълни игнориране на експертността. В Лясковец е било е кланица и командосите не са отишли да го заловят. Те не са могли да действат, защото са били на малък терен – в коридор. Колко боеприпаси са използвани? И друго. Щурмоваците не са познавали жилището. Било е страшно, но те са изпълнявали заповеди”, добави още психологът.