Кариерният център към Центъра за обучение на Българската академия на науките (БАН) и Междууниверситетският център за развитие на кариерата на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) започват съвместна серия събития “Наука, иновации и бизнес”. Това информират от БАН в своята интернет страница.
Двете организации канят студентите и докторантите от УНСС и БАН на първото събитие от серията, което ще се състои на 2 март, от 10:00 ч. Уебинарът е на тема “Стартирай своя бизнес подготвен!” По време на обучението младите хора ще научат как да реализират успешно в практиката научна разработка или иновативна идея. Лектор е доц. д-р Костадин Коларов - директор на Института по предприемачество на УНСС. Ще участват и млади предприемачи от УНСС и БАН.
Събитието ще открият заместник-председателят на БАН и директор на Центъра за обучение – БАН чл.-кор. дбн Евдокия Пашева и проф. д-р Цветана Стоянова - заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС.
Лекцията е с безплатно участие и свободен достъп за всички, които имат интерес към тематиката, но е необходима регистрация.
Първото събитие от серията ще бъде много полезно за студенти и докторанти. Ще бъдат представени чудесни нови възможности за кариерно развитие, ще бъде споделен и ценен практически опит, отбелязват организаторите. /ИРС