Жителите на източните региони на Украйна са излезли да блокират стоварването на военна бронирана техника, който пристига на железопътни платформи, предава Интерфакс. Кореспонденти и очевидци предават за агенцията, че жители на Луганска, Харковска и Донецка области възпрепятстват разтоварването на танкове, БТР-и и БМП, които пристигат тук от Западна и Централна Украйна.
На много места са възникнали сблъсъци между местните жители и командирите от пристигащите ешалони. Според очевидци на гара Кондрашевская - Новая е бил пребит полковник от украинската армия. Интерфакс предава, че ситуацията около военните композиции остава крайно нервна и опасна. 

По шосето Донецк-Луганск също е била забелязана да се движи колона от украинска военна техника, в която има един танк и до 15 бойни машини, твърдят очевидци, цитирани от polemika.com.ua. По-рано украинското министерство на отбраната обяви, че в редица райони на страната се провеждат военни учения.

И.д. министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков е съобщил, че няколкостотин души в Харков се готвят да щурмуват сградата на областната администрация, предава "Обозревател". В града се провежда голям проруски митинг.

На проруски митинг и в центъра на Донецк са се събрали около 3000 души, съобщава "Новости Донбасса", цитиран от "Обозревател".
Хората размахват руски знамена, изказват се в подкрепа на референдума в Крим и искат провеждането на аналогичен референдум в Донецк. Те са подготвили резолюция, в която призовават президента на Руската федерация, Върховната рада на Украйна и местните власти да не допуснат "рапространяване на фашизма и да прекратят кръвопролитията".