Паметникът на Съветската армия трябва да бъде преместен, но не и разрушен, смята съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков. В предаването „Тази събота“ по BTV той коментира вчерашното изявление на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че паметната плоча пред паметника трябва да бъде премахната и да се помисли за демонтиране на монумента. 
Това е един разделителен паметник, ние като българско общество трябва да влезем в дебат и да поговорим сериозно коя е истината за нашата история. Аз не вярвам, че в средата на нашата столица трябва да имаме паметник с човек, който държи шмайзер над главата си. Но вярвам, че това е част от нашата история и не трябва да я забравяме, каза Петков. По думите му, не е нормално да има толкова много имена на руски генерали в София. Първо трябва да влезем в един откровен и истински дебат и в един следващ момент паметникът да бъде преместен така, че да бъде част от историята. Не да бъде разрушен, но да бъде сложен в правилния контекст, за да може всички българи да осъзнават тази част от историята какво реално е направила за България, е мнението на Кирил Петков.
БТА припомня, че на 23 февруари паметната плоча пред Паметника на Съветската армия бе разбита. От МВР съобщиха, че за случилото се е задържан 61-годишен мъж, за който се твърди, че е ударил с чук по плочата.
Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази мнение, че плочата трябва да бъде премахната.  
От БСП изразиха възмущение от поредното поругаване на паметника на Съветската армия в София и обявиха в свое изявление, че се противопоставят на поредните опити да се пристъпи към неговото демонтиране.
Плочите с надписа от Паметника на Съветската армия трябва да бъдат премахнати. Те представляват опасност за преминаващите граждани, посочиха в своя позиция от Столичната община.