Операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) се провежда на територията на Кюстендил и Благоевград. По неофициална информация има задържани и в двата града. 
Днес Окръжната прокуратура в Кюстендил е привлякла в качеството на обвиняем 35-годишния Б. К. от Кюстендил по дело за опит за контрабанда и придобиване на около 480 грама кокаин с цел разпространение, казаха за БТА от прокуратурата.
С постановление на наблюдаващия прокурор Б. К. е задържан за срок до 72 часа. Работата по случая продължава с извършването на активни действия по разследването.
Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него. Мярката ще се гледа в почивните дни, каза говорителят на прокуратурата Марияна Сиракова. 
По неофициални данни 35-годишният мъж е задържан при операцията днес. От прокуратурата отказаха повече информация.
Задържани, по неофициална информация, има и в Благоевград. 
Органите на реда са проверявали семеен хотел на ул. "Зеленка" в града, а улицата пред него е била отцепена, разказаха пред БТА очевидци. Гостите са били изведени навън по време на операцията. Акцията е на екипи от София, а местната полиция само съдейства, посочиха от полицията.