Ерик Холдър младши, член на банда, в която е бил и Нипси Хъсъл, беше осъден на минимум 60 години затвор за убийството на рапъра, съобщават световните осведомителни агенции. 
Тридесет и две годишният Холдър застреля Хъсъл от близко разстояние минимум 10 пъти пред магазина му за дрехи в Лос Анджелис през 2019 г. По време на процеса срещу него той се призна за виновен в убийство на изгряващата звезда на хип-хопа. 
Холдър каза, че е действал "в изблик на ярост", без да планира деянието си. По време на процеса съдебните заседатели не приеха тази версия и през юли миналата година го признаха за виновен в убийство, преценявайки, че става въпрос за умишлено деяние. В хода на делото прокурорът заяви, че убиецът е имал "достатъчно време да обмисли" деянието си.
Съдия от Върховния съд на окръг Лос Анджелис осъди Ерик Холдър на минимум 25 години за убийството. Той получи допълнителни минимум 25 години за използването на огнестрелно оръжие и допълнителни 10 години за това, че е стрелял по други двама мъже, които са били наблизо, и ги е ранил.       Смъртта на Нипси Хъсъл на 33-годишна възраст през март 2019 г. дълбоко развълнува САЩ. След трагедията много звезди, сред които Стиви Уондър и Снуп Дог, отдадоха почит към загиналия рапър. Десетки хиляди души присъстваха на траурната церемония в Лос Анджелис, на която беше прочетено послание от бившия президент на САЩ Барак Обама.       Въпреки че открива собствен магазин за дрехи в квартал на Лос Анджелис, където е израснал заедно с Ерик Холдър, Нипси Хъсъл се стреми да остане свързан със света на бандите, в който се е формирал. Убиецът му е член на Rollin 60s Crips, организация, част от която е и рапърът.       Нипси Хъсъл, истинското име на когото е Ермиъс Асгедъм, беше удостоен посмъртно с две награди "Грами" през 2020 г. за песните си "Racks in the Middle" и "Higher". През август миналата година рапърът получи посмъртно звезда на холивудската Алея на славата.