Превъоръжаването на българската армия е основен приоритет на ГЕРБ, заяви лидерът на партията Бойко Борисов пред представители на "Локхийд Мартин" на среща в централата на партията. За разговора си Борисов съобщи на страницата си във Фейсбук.
За съжаление последната година бе втората подред изгубена за модернизацията на въоръжените сили, посочи Борисов. По думите му единственият реализиран проект е за придобиване на вторите осем изтребителя F-16 за България, внесен от служебното правителство и приет от парламента благодарение на ГЕРБ. Ето защо с представителите на "Локхийд Мартин" обсъдихме възможностите за различни бъдещи проекти в подкрепа на боеспособността на българската армия, пише в публикацията си Борисов. Той подчертава, че целта е след 2 април в България да има силно евроатлантическо правителство, водено от ГЕРБ, което да реализира мащабна програма за модернизация.
Според Борисов инвестициите в съвременни отбранителни способности следва да доведат и до инвестиции в българската икономика и създаване на нови високоплатени работни места. 
На разговора с представителите на "Локхийд Мартин" той е припомнил, че веднага след като Руската федерация е нападнала неоправдано Украйна, от са ГЕРБ заявили ясната си позиция в подкрепа на Украйна и нейния народ "в контраст с колебливата политика на правителството на Кирил Петков".