Възстановиха единственото щъркелово гнездо в разградското село Благоево. Дейностите по изработване на конструкцията и инсталирането ѝ бяха възложени от Община Разград на фирма „САВ“, съобщиха от общинската администрация.
Инициативата е предприета след сигнал от кмета на селото Белчо Белчев, че от силен вятър в края на миналата година щъркеловото гнездо на ул. „Филип Тотю“ е паднало. По стълба, върху който е било старото гнездо, не преминава електричество от години, но с оглед безопасността токът в района бе спрян, докато се поставяше новата конструкция, а акцията са наблюдаваше от служител в електроснабдителното дружество. Приготвен бе и материал за самото гнездо – работниците застлаха чувал и сложиха върху него клечки, за да се чувстват щъркелите, които ще пристигнат напролет там, като в старото си гнездо, посочиха от общината. 
Кметът разказа, че в селото няма друго щъркелово гнездо, това се намира на стълба в края на улицата от повече от 30 години. Местните хора са свикнали с него и се радват, когато пролетта дойде с пристигането на щъркелите, които обитават гнездото. За БТА Белчев заяви, че жителите на селото очакват вече завръщането на щъркеловото семейство. Той сподели, че хората приемат своите прелетни гости като надежда за здраве, късмет и берекет. Обичат ги и им се радват.