Президентът на Молдова Мая Санду пристига в Букурещ по покана на румънския си колега Клаус Йоханис. Утре в двореца Котрочени двамата държавни глави ще обсъдят съвместни проекти от стратегически интерес в областта на енергетиката, транспорта, здравеопазването, образованието, както и предизвикателствата пред сигурността. 
„Политическите консултации на президентите Клаус Йоханис и Мая Санду са част от цялостната рамка на тясно двустранно и европейско сътрудничество, както и ясната и твърда подкрепа на Румъния за Република Молдова и нейната устойчивост”, се казва в прессъобщение на президентската администрация.
Ще бъде обсъдена също подкрепата на Румъния за европейския път на Република Молдова. Двамата президенти ще обменят мнения за предизвикателствата пред сигурността, както и начините за справяне с икономическите, социалните и хуманитарните последици от войната в Украйна.
На визита в Румъния идната сряда (1 март) пристига и министър-председателят на Република Молдова Дорин Речан. Това ще бъде първото му официално посещение в чужбина, отбелязва Аджепрес.