Всичките тези атаки на политици и икономически кръгове, насочени срещу мен, не са случайни. Това каза на пресконференция кметът на район „Красно село" Росина Станиславова.
Върховният административен съд (ВАС) остави в сила решение на Административния съд в София – град (АССГ), с което е отхвърлена жалбата на Росина Станиславова – кмет на столичния район „Красно село“, против Решение от 18 август 2021 г. на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Това съобщиха от ВАС на интернет страницата си вчера.
Подателката на жалбата оспорва извода на КПКОНПИ, подкрепен и от АССГ, за наличие на конфликт на интереси при сключен от нея трудов договор с дъщеря ѝ за работа по проект. В качеството на ръководител на проект Росина Станиславова е сключила трудови договори с лица, сред които е дъщеря ѝ Г. Станиславова.
Смятате ли, че за тази държава е от изключителна важност установяването на конфликт на интереси за 280 лева, за да бъде отстранен районен кмет, управляващ район от 100 хил. човека; смятате ли, че това е истинската причина за моето отстраняване, коментира Росина Станиславова и посочи, че не е. 
Нямам съмнение, че много бързаше съдебният състав да излезе с решение, по-малко от месец ще стане и ще има избори и това е много добър повод аз да бъда отстранена, за да се ползва за политически цели моето отстраняване, смята кметът на „Красно село“. 
Според Станиславова опитът за децентрализация, включително в социалната сфера, е достатъчно показателен, че никой не търси такава децентрализация.