Земетресенията в Турция на 6 февруари задействаха вътрешна изселническа вълна, а най-предпочитаното място за установяване на засегнатите от трусовете хора е Анкара, съобщава турският в. "Миллиет".
Избягалите от земетресенията се насочиха към големите градове в западните части на страната, които предлагат възможности за работа и живот. Столицата Анкара се нарежда на първо място в предпочитанията на пристигащите от зоната на бедствието.
Нарастващото търсене вече се отразява на цените на жилищата и наемите на пазара за недвижими имоти. Увеличава се интересът към по-новото и по-ниско строителство, което е по-сигурно при трусове.
Предвиждайки последствията от миграцията от земетресението, професионални организации и публичният сектор вече работят срещу прекомерното увеличение на цените в много градове като Истанбул, Анкара, Измир, Мерсин и Коня. 
През последната седмица се наблюдава много интензивна миграция от засегнатите от земетресението градове. Информация на сайта за пътувания Enuygun.com, който е събрал данни за периода 6-20 февруари по окръзи, показва тенденция за преселване от зоната на земетресението към Анкара, Истанбул, Измир и градовете в близост до засегнатите от земетресенията зони.