Фронтменът на групата Ю Ту Боно изненадващо се появи на Международния филмов фестивал в Берлин, за да връчи специално отличие за цялостен принос на режисьора Стивън Спилбърг, предадоха ДПА и Ройтерс. 
Певецът представи Спилбърг като "една от най-големите клечки в Холивуд", докато връчваше почетната награда "Златна мечка".
Членовете на ирландската рок група присъстваха на Международния филмов фестивал в Берлин за премиерата на документалния филм "Целуни бъдещето"  ("Kiss The Future"), в който участват Боно, Едж и Адам Клейтън.
Бандата, която наскоро обяви нови концерти в Лас Вегас през 2023 г., направи специално шоу преди прожекцията, а след това към тях се присъедини и актьорът Мат Деймън.
По-късно, докато връчваше наградата, Боно каза на публиката, че Спилбърг "не е от този свят". "Той всъщност не е знаменитост, нали? Слава Богу, че е така", заяви той, цитиран от американски издания, присъствали на събитието.
"Знаем, че той е една от най-големите клечки в Холивуд, но имаме чувството, че мястото му не е там и сме малко облекчени... Тази вечер давате "Златна мечка" на Стивън Спилбърг по правилните причини. Но цялостният му принос не е само неговата работа. А неговият истински живот, неговото истинско семейство", добави Боно. 
Сред носителите на почетна "Златна мечка" са Дъстин Хофман, Кърк Дъглъс, Мерил Стрийп. 
Спилбърг, който е на 75 години, е известен с холивудските блокбастъри като "Извънземното", "Индиана Джоунс", "Джурасик парк", "Челюсти". 
Най-новият му филм "Семейство Фейбълман" разказва историята за  неговото детството и първата му среща с киното в следвоенна Америка.
Продукцията, в която участват Пол Дейно и Мишел Уилямс, вече получи голямо одобрение от критиката. Беше отличен на наградите "Златен глобус" през 2023 г.
"Семейство Фейбълман" е номиниран за седем награди "Оскар", включително и в категорията за най-добър филм. Церемонията на американската киноакадемия ще бъде през март.