Новият изпълнителен директор на държавната млекопреработвателна компания "Ел Би Булгарикум" е Владимир Русев. Той е назначен още вчера с решение на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания (ДКК). Това съобщи в предаването "Тази сутрин" по bTV Венцислав Димитров, директор на ДКК. Той уточни, че вече е започнала процедурата по вписването на новото ръководство в Търговския регистър.
Както БТА съобщи, досегашният изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“ Николай Маринов е освободен от поста си с решение на Съвета на директорите на ДКК. Пред БТА той заяви, че е освободен без мотиви. От ДКК изпратиха позиция до медиите, в която се казва, че има редица сигнали за нарушения при управлението на компанията и са назначени проверки.
По думите на Венцислав Димитров, в складовете на млекопреработвателната компания има презапасяване със суровина. Има съмнения, че тя е с недоказан произход, с малък срок на годност е и няма как да бъде пласирана навреме. Димитров уточни също, че намалението във фирмените магазини на "Ел Би Булгарикум" е обявено в деня, в който Маринов е бил освободен.