Национално съвещание на МВР ще се състои днес от 13:00 часа в сградата на Главна дирекция "Национална полиция“. На него ще присъстват политическото и професионалното ръководство на МВР, директорите на главни дирекции, ОДМВР и СДВР, както и на административните структури в министерството.
По време на съвещанието ще се обсъдят резултатите от дейността на МВР по превенция и противодействие на престъпността, състоянието на пътнотранспортния травматизъм през 2022 г., организацията на дейността на структурите на МВР в периода на подготовката и провеждането на избори за 49-то Народно събрание са темите, които ще бъдат обсъдени на съвещанието.
Преди седмица, в интервю за БТА, вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев коментира, че хартиената бюлетина ще създаде предпоставки за много повече манипулиран вот. Според него купувачите на гласове ще бъдат по-активни, но това ще даде шанс на МВР да залови по-голяма част от тях.
"Всичко възможно и необходимо ще направим, за да противодействаме още по-успешно. Амбицията е да минимизираме до пренебрежимо ниски нива манипулирания вот и да заловим възможно най-много хора, на възможно най-високо ниво, които стоят зад тези практики", коментира Демерджиев.