Британската група супермаркети "Асда" (Asda) съобщи, че налага ограничения за покупките на клиентите на осем вида зеленчуци и плодове поради "проблеми при снабдяването". Става дума за продукти, отглеждани в Южна Испания и Северна Африка, предаде Ройтерс.
"Асда" въведе лимит от три опаковки при покупки на домати, чушки, краставици, маруля, салата, броколи, карфиол и малини.
"Подобно на други супермаркети, ние изпитваме "предизвикателства" при снабдяването с някои продукти, които се отглеждат в Южна Испания и Северна Африка", каза говорител на "Асда". Той обясни, че са въвели временно ограничение на много малък брой опаковки плодове и зеленчуци, така че всички клиентите да могат да купят от продуктите, които търсят.
Всички големи супермаркети във Великобритания са засегнати от проблеми с доставките, които произтичат от лошите реколти в Южна Европа и Северна Африка, причинени от неблагоприятното време.
Британският консорциум за търговия на дребно, който представлява всички големи магазини, очаква проблемите с доставките да продължат няколко седмици.